Kerintäkurssit

Seuraavat kerintäkurssit järjestetään syksyllä 2024. Tiedotamme päivämääristä, kunhan ne varmistuvat.

Kerintäkursseilla opetetaan kansainvälisesti vallitsevaa kerintätekniikkaa, jossa lähtötilanteessa lammas istutetaan keritsijän eteen. Tekniikka on kehittynyt ja kehitetty nopeaksi ja tarkaksi etenkin suurien katraiden kerintää varten. Kerintätekniikan oppiminen ottaa oman aikansa; paljon toistoa, kärsivällisyyttä ja hieman fyysistä sitkeyttä. Aluksi todennäköisesti löytyy uusia lihaksia ja selkä saattaa väsyä. Oikeiden ”askelmerkkien” löydyttyä homma helpottuu.

Lammasta kerittäessä nopeus ei ole kuitenkaan itseisarvo vaan myös huolellisuus, tarkkuus ja eläimen kunnioittava käsittely ovat ensiarvoisen tärkeitä. Kun tekniikka harjaantuu, on kerintä sujuvaa, nopeaa ja ergonomista sekä keritsijälle että lampaalle.

Kurssilla käydään kerintätekniikan lisäksi läpi mm. kerintäkoneen toimintaa (kursseilla käytössä vaijerikoneet), terien asentamista, säätämistä ja teroittamista, eläimen käsittelyä, turvallisuutta ja ergonomiaa, keritsijänä toimimista sekä tautisuojausta.

Alkeiskurssille voi osallistua ilman aikaisempaa kokemusta keritsemisestä. Jatkokurssi on suunnattu aiemmin kurssilla olleille tai jo istuttaen kerintäkokemusta omaaville.

Lammas voidaan keriä myös seisaaltaan, mutta näillä kursseilla keskitytään istuttamalla kerintään.

Kouluttajamme ovat yhteistyötahomme British Woolin sertifioimia kouluttajia ja kurssilaiset saavat British Woolin kurssitodistuksen kansainvälisen Seal-järjestelmän mukaan. Alkeiskurssin todistus on Blue-seal ja seuraavat tasot Bronze, Silver ja Gold. Tasoja voi saavuttaa kerintätaidon karttuessa ja nopeutuessa, ei vain kursseja suorittamalla.

Kursseilla on järjestäjän puolesta kerintäkoneet sekä –terät. Omia varusteita tarvitsee vain työvaatteet ja kengät. Näistä saa tarkemmat ohjeet kurssikirjeessä.

Jokaiselle kurssille otetaan kahdeksan osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssille tarvitaan vähintään kuusi osallistujaa, jotta kurssi toteutuu. Jaamme jokaiselle kurssille myös varasijoja. Peruuntumisia tulee usein, joten ei kannata menettää toivoa, vaikka et heti mahtuisikaan kurssille mukaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

HINTA
Kurssin hinta on 180 e/kurssi (alv. 0 %) ja se tulee olla maksettuna ennen kurssin alkua.

ILMOITTAUTUMINEN
Syksyn 2023 ilmoittautuminen alkaa 14.8. ja päättyy 7 vuorokautta ennen kyseisen kurssin alkua.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen: suomen.keritsijat(a)gmail.com

Kirjoita viestiin:

  • Kurssi, jolle ilmoittaudut
  • Osallistujan nimi ja mahdollinen tila/taho
  • Sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite (osoite todistuksen lähettämistä varten)
  • Kerro vielä mahdollisesta kerintäkokemuksestasi, tavoitteistasi kerintää ajatellen, toivomuksista kurssia kohtaan tms.

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostia ilmoittautumisajan päätyttyä.

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus